Reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila și ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila, au derulat în zilele de 12, 13 și 14 august a.c, în sistem integrat, activități de informare a copiilor și persoanelor adulte prezente la manifestările organizate cu ocazia Zilelor Brăilei.
Astfel, polițiști de prevenire și de siguranță școlară, alături de jandarmi și specialiști antidrog au oferit atât copiilor prezenți în locurile publice ale municipiului, cât și persoanelor adulte, informații preventive pe diverse teme de interes, adaptate fiecărei categorii de beneficiari, referitoare la: prevenirea discriminării și a abuzurilor sexuale, a disparițiilor de minori, siguranța online, prevenirea violenței domestice, precum și alte recomandări menite să-i protejeze de evenimentele negative din perioada sezonului estival. În cadrul activităților au fost promovate informații preventive pentru o vacanță în siguranță dar și informații din cadrul campaniilor/proiectelor de prevenire pe care Poliția Română le desfășoară la nivel național: ”Fără discriminare!”, ”Apelul fals la 112 pune vieți în pericol! Sună responsabil!”, ”Scuzele nu schimbă realitatea” și ”Împreună pentru o vacanță în siguranță!”.
Tinerii prezenți au primit informații despre efectele negative pe care consumul de substanțe interzise îl are asupra organismului, asupra dezvoltării lor, dar și asupra viitorului, cu accent pe riscul implicării în calitate de victime sau chiar de autori, în diferite fapte ilegale. De asemenea, au fost informați că pot obține ajutor gratuit, în condiții de confidențialitate, pentru a renunța la consumul de alcool, tutun sau droguri ilegale, apelând la reprezentanții Agenției Naționale Antidrog.
Activitățile desfășurate se înscriu în seria priorităților de intervenție preventivă ale Poliției Române pentru anul în curs, în cadrul cărora Inspectoratul de Poliție Județean Brăila va desfășura în continuare astfel de activități de informare și conștientizare, atât în comunitate, cât și în zonele cu vulnerabilitate crescută de manifestare a infracționalității.