În ultimele 24 de ore polițiștii brăileni au organizat 17 acțiuni și au intervenit la 41 de evenimente, dintre care 37 au fost sesizate de cetățeni prin 112.
Oamenii legii au constatat 183 de fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică și au aplicat amenzi în valoare de peste 90.000 de lei.
Pentru menținerea siguranței rutiere, 15 șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice autovehiculele care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, 6 certificate de înmatriculare au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.
În intervalul orar 09:00-12:30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila sprijiniți de jandarmi și poliție locală au acționat în sistem integrat în zona piețelor din municipiul Brăila și a centrelor comerciale, în scopul prevenirii faptelor antisociale, prevenirea infracțiunilor stradale, depistarea infracțiunilor privind pescuitul și acvacultura precum și pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor. În acest context, au fost legitimate 60 de persoane, au fost controlate 50 de vehicule și verificate unități de alimentație publică de tip cafe-bar și testați șoferii cu aparatele din dotare.
La data de 29 septembrie, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic un bărbat de 32 de ani din comuna Râmnicelu, în timp ce conducea un autoturism pe DN 23 în afara municipiului Brăila cu viteza de 136 km/h. Fiind verificat în bazele de date, s-a stabilit ca acesta are dreptul de a conduce suspendat. Continuă cercetările într-un dosarul penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată.
Tot la data de 29 septembrie, la ora 18:50, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic un bărbat de 34 de ani din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe DE 584 în afara localității Vărsătura. Acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultând indicii cu privire la o posibilă prezență a substanţelor psihoactive.Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii consumului de substanțe interzise. Cercetările continuă în vederea stabilirii situației de fapt.