Spitalul Județean Brăila este o instituție esențială pentru sănătatea cetățenilor. Astăzi vom vorbi despre o problemă majoră care afectează pacienții si anume, timpul de așteptare nejustificat de lung la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), unde oamenii sunt lăsați să aștepte ore întregi fără să fie băgați în seamă.
Pacienții au început să își prezinte supărările pe Facebook. Ei povestesc în postări și comenatrii pe rețele sociale despre ore întregi petrecute pe holurile UPU, în dureri insuportabile și fără să primească atenția necesară din partea personalului medical. Spre exemplu, un pacient cu dureri severe la rinichi și coloană vertebrală, a povestit pe Facebook că a așteptat 11 ore, doar pentru a fi diagnosticat greșit și trimis la un alt spital, unde incompetența diagnosticului inițial a fost confirmată. Cât de prost pregătiți și inconștienți să fie încât să nu își dea seama că o astfel de așteptare și lipsa de răspuns adecvat din partea personalului medical sunt inacceptabile și pun viața pacienților în pericol?
Unul dintre principalii vinovați pentru această situație dezastruoasă este Francisk Iulian Chiric, președintele Consiliului Județean Brăila. Sub administrația sa, Spitalul Județean a fost condus de persoane numite pe criterii politice, nu pe baza competenței. Fosta manageră, Delia Râșnoveanu, a fost menținută în funcție de PSD, în ciuda numeroaselor probleme administrative și manageriale. Aceasta a fost demisă abia după o tragedie care a atras atenția presei centrale, demonstrând cât de mult s-au neglijat semnalele de alarmă ale cetățenilor.
Cât de inuman să fii să te joci cu funcții atât de importante și să faci numiri pe criterii politice când vine vorba de viața oamenilor? Toată indolența și nepăsarea asta se reflectă direct în experiențele pacienților care suferă pe holurile spitalului.
Cum să lași pacienții să aștepte ore întregi fără ajutor medical adecvat? Cum să susții un sistem corupt când vine vorba despre un spital? Cum să faci angajări la spital pe baza afilierii politice, și nu a meritrocrației? Cine să îi tragă la răspundere? Oare ei nu sunt conștienți (sau poate sunt) că pe 9 iunie toată puterea stă în mâinile cetățenilor? Dar brăilenii nu uită cât au suferit pe holurile spitalelor și cum priveau neputincioși când își pierdeau o persoană dragă din cauza incompeteței și nepăsării unor cadre medicale de la Spitalul Județean.
Noi nu uităm! Și promitem, când vom ieși la vot, ne vom aminti de toate astea și, credeți-ne, vom ține cont să nu mai punem ștampila pe voi.
Sursă foto: Doar in Braila