Florin Dobrescu (PNL), secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, declară că atât timp cât în municipiul Brăila încă mai sunt zone pe care o ploaie mai serioasă le transformă în mlaștină, iar cei care locuiesc acolo nu mai pot ieși din casă decât dacă înoată prin noroaie, administrația locală ar trebui să aibă alte priorități decât amenajarea unui parc cu căprioare și cerbi lopătari.
Dobrescu se referă la un proiect anunțat de primarul municipiului, Marian Dragomir (PSD), de realizare a apropierea secției de Științele Naturii a Muzeului Brăilei unui parc în care căprioarele și cerbii lopătari să se plimbe liberi, iar cei ce intră în acel perimetru să se poată apropia de aceste animale.
Dobrescu îl întreabă pe primarul Brăilei dacă s-a consultat cu brăilenii când a decis să investească bani publici în acest proiect: „În timp ce Brăila se scufundă, la propriu, sub asfaltul făcut de mântuială de primarul «Eu asfaltez» şi se afundă tot mai tare în sărăcie şi deznădejde, echipa cheltuitoare de la vârful administraţiei locale, Marian Dragomir – Francisk Chiriac, visează la căprioare şi cerbi lopătari în Parcul Monument. Dacă aceste vise nu ar fi decontate din buzunarele brăilenilor, nu ne-ar deranja aşa tare, fiecare este liber să viseze la locul de muncă la orice îl ajută ca timpul să treacă mai repede, atunci când se plictiseşte.
Dar, în condiţiile în care Brăila este îngenuncheată de taxe imense şi aberante şi suntem la coada tuturor clasamentelor în ceea ce priveşte traiul de zi cu zi, să bagi mâna în buzunarele brăilenilor, pentru a cumpăra căprioare şi cerbi în Parcul Monument, este mai mult decât o sfidare la adresa celor care fac eforturi pentru a-şi plăti dările către stat.
Au fost consultaţi brăilenii, mai ales cei de la periferia Brăilei, care abia pot ieşi din case la cea mai mică ploaie, pentru a merge la medic sau la cumpărături, în legătură cu această cheltuială inutilă făcută pe banii lor? Care este justificarea unui astfel de proiect, atâta vreme cât Grădina Zoologică se află la doar câţiva metri de Parcul Monument, iar acolo se găsesc deja căprioare care pot fi admirate în voie? Bine, pot fi admirate în voie şi «căprioarele» din administraţia publică locală şi judeţeană, plătite tot din banii brăilenilor!
Ori se pregăteşte deja falimentarea Parcului Zoo – sub managementul dezastruos al noului director, care a falimentat SC ECO – şi debarcarea animalelor în Parcul Monument? E drept că jungla care există în Parcul Monument, în jurul Secţiei de Ştiinţele Naturii – la rândul ei o altă ruină administrată de Consiliul Judeţean – este perfectă pentru a găzdui animale sălbatice.
Parcul Monument a mai trecut printr-un proces de reabilitare în urmă cu 10 ani, dar la vremea aceea lucrările s-au realizat cu o finanţare europeană în valoare de 7,5 milioane lei. Astăzi, la 10 ani lumină, din cauza neputinţei actualei administraţii PSD Dragomir-Chiriac în atragerea de fonduri europene, reabilitarea Parcului Monument se realizează cu bani de la bugetul local al Brăilei: 1,5 milioane lei.
După ce că nu au fost în stare să atragă finanţări europene pentru a termina de reabilitat Parcul Monument, aleşii PSD mai cheltuie şi puţinii bani strânşi la bugetul local pentru a cumpăra căprioare şi cerbi, fix tichia de mărgăritar care-i lipsea Brăilei. Asta se întâmplă când eşti politician de meserie şi nu ai muncit o zi în viaţa ta! Nu ştii să apreciezi banii câştigaţi din munca oamenilor, motiv pentru care îi arunci fără să îţi pese pe tot felul de lucruri extravagante şi inutile, festivaluri şi zorzoane, pentru a lua ochii brăilenilor de la dezastrul în care a ajuns Brăila”.