Principalele misiuni desfășurate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, în ultimele 24 de ore au fost menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea infracționalității de orice fel și creșterea gradului de siguranță rutieră. Polițiștii au acționat, la nivelul întregului județ pentru a preveni faptele antisociale, organizând 10 acțiuni și au intervenit la 46 de evenimente, dintre care 37 au fost sesizate de cetățeni prin 112.
Polițiștii au constatat 119 fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică. În toate aceste cazuri, intervențiile au fost imediate și ferme pentru liniștea cetățenilor care ar fi putut fi afectați. În acest sens, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 54.000 de lei.
Pentru menținerea siguranței rutiere, 10 șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice autovehiculele care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, 5 certificate de înmatriculare au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.
Pe timp de noapte, în intervalul orar 00:30-02:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila- Secția 1 și 2 Poliție Rurală Brăila au desfășurat o acțiune, pe raza de competență, pentru prevenirea faptelor antisociale, creșterea vizibilității polițienești și combaterea faptelor ilegale.
Astfel au fost legitimate 21 de persoane ce au fost verificate în aplicația eDAC, controlate vehicule, testați șoferii cu aparatele din dotare.
De asemenea, în contextul manifestărilor premergătoare desfășurării zilei comunei Surdila-Găiseanca unde au fost desfășurată o discotecă in aer liber, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Făurei asigurat o prezență vizibilă în toate zonele de desfășurare a manifestărilor, pentru prevenirea oricăror incidente antisociale, dar și pentru a interveni într-o manieră promptă în cazul unor posibile situații care se află în competența de gestionare a poliției, nefiind înregistrate probleme.
Astfel au fost legitimate 30 de persoane ce au fost verificate in aplicația eDAC, controlate 20 de autovehicule, efectuate testări cu aparatul etilotest și drugtest și au fost sancționați cei care au ales sa încalce legislația, fiind aplicate 7 sancțiuni contravenționale.