Până la această oră, la nivelul județului Brăila nu au fost înregistrate incidente grave care să afecteze procesul electoral. Până la ora 13.00, în județul Brăila au votat 62331 de persoane, prezența fiind de 23,03%. În mediul urban au votat 41726 de persoane, iar în mediul rural au votat 20605 alegători. Dintre persoanele care s-au prezentat la urne 3956 au votat pe listele suplimentare. În județul Brăila, până la ora 13.00 au votat cu urna mobilă 441 de alegători.
Pe parcursul nopții și în cursul zilei de ieri, au fost semnalate 5 sesizări cu privire la posibile incidente electorale, dintre acestea 3 sunt în continuare în verificare. Angajații MAI au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 1.500 de lei și un avertisment pentru contravenții referitoare la procesul electoral.
Toate sesizările au vizat continuarea propagandei electorale. Au fost sesizate 4 posibile incidente electorale: 2 nu s-au confirmat și 2 sunt în curs de verificare.
Angajații MAI rămân mobilizați pentru asigurarea desfășurării în siguranță a alegerilor și pentru verificarea rapidă a oricărui tip de sesizare cu privire la încălcarea legii.
Potrivit Legii nr. 370 din 2004 pentru alegerea Președintelui României, continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale, respectiv de ieri de la ora 7.00, este interzisă.
Potrivit Deciziei nr. 4546 din 2014 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, în România, rețelele de socializare sunt considerate spațiu public, deci este interzisă continuarea promovării electorale inclusiv pe aceste rețele.
În continuare, fiecare sesizare cu privire la producerea unor incidente electorale, va fi verificată cu operativitate, imparțialitate și profesionalism de angajații MAI, indiferent de persoanele implicate.