În zilele de 13 și 14 februarie, ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brăila au desfășurat 5 activități de educație pentru promovarea integrității, în contextul Campaniei naționale de prevenire a corupției „E timpul să nu mai dăm și noi ceva!”.
Astfel, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila, ofițerii din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Brăila au desfășurat o activitate de educație anticorupție cu elevi din cadrul Liceului de Arte „Hariclea Darclee” Brăila.
Cu această ocazie, au fost discutate cu elevii aspecte referitoare la competențele legale ale Direcției Generale Anticorupție, atitudinea pe care trebuie să o adopte în fața unor posibile fapte de corupție și conștientizarea necesității semnalării faptelor de corupție despre care iau cunoștință, infractiunile de corupție prevăzute de Codul penal, precum și alte probleme destinate să contribuie la menţinerea integrităţii.
De asemenea, au fost defășurate activități de educație anticorupție la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Brăila, atât cu funcționarii publici, cât și cu beneficiarii serviciilor acestei instituții.
Totodată, ofițerii de poliție au desfășurat activități de educație anticorupție, pe raza municipiului Brăila, atât cu elevii care urmau să susțină examenul de dobândire a permisului de conducere, proba practică, cât și cu instructorii acestora.
De aceste activități au beneficiat aproape 300 de persoane, cărora le-au fost distribuite și materiale preventive.
Principalul scop al activităților desfășurate a constat în conștientizarea consecințelor faptelor de corupție și a modalității de semnalare a acestora, prin prisma atitudinii civice de normalitate ce trebuie adoptată.
Cu această ocazie, persoanele au fost încurajate să semnaleze faptele de corupție, participanților fiindu-le distribuite materiale promoționale cu mesajul „ZERO CORUPȚIE”, prin intermediul cărora a fost popularizat Call-center-ul anticorupţie – 0800.806.806, apelabil gratuit din orice rețea fixă sau mobilă.