La inițiativa Primăriei Brăila, care a invitat brăilenii să sugereze un nume pentru tramvaiul cu numărul 10, în perioada 2-6 aprilie s-au adunat propunerile primite în acest sens.
Brăilenii au putut să propună numele unor personalități care au avut o contribuție majoră în domenii de activitate diverse și care și-au desfășurat activitatea în perioada 1900 – 1947, pe care Primăria o consideră „o perioadă de maximă dezvoltare pentru orașul Brăila”. Este vorba despre perioada de la 1900 – anul în care a circulat primul tramvai electric în Brăila și 1947 – anul instaurării regimului stalinist în România.
Propunerile brăilenilor pentru denumirea tramvaiului au fost inventariate și validate de către secretarul juriului, cei 13 membrii desemnați de organizator au analizat și jurizat propunerile care au corespuns condițiilor menționate în Regulamentul publicat pe pagina web a instituției.
Juriul a ales și votat cinci dintre personalitățile propuse de brăileni, clasamentul final fiind următorul∶
Locul I – NEDELCU CHERCEA – 31 pct
Locul II – GHEORGHE MUNTEANU MURGOCI – 24 pct
Locul III – MIHU DRAGOMIR – 19 pct
Locul IV – STEFAN MIHĂILESCU BRĂILA – 13 pct
Locul V – ION FALTIS și DUMITRU PANAITESCU PERPESSICIUS – 12 pct (la egalitate)
Iată și câteva informații cu privire la Nedelcu Panait Chercea, care a trăit în perioada 1857 -1946: „Inginer, întreprinzător și filantrop român, unul dintre cei mai importanți industriași ai Brăilei. Și-a cheltuit cea mai mare parte din avere pentru opere de binefacere:
-În 1922 – a ridicat clopotnița bisericii „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil” din centrul Brăilei;
-În 1924 – a donat Comunității Israelite din Brăila un corp de clădiri pe Regala, pe care l-a transformat în dispensar;
-În 1928 – a construit biserica „Sf. Mare Mucenic Mina”;
-În 1934 – marele industriaș și filantrop a întocmit un Act de donație prin care lăsa brăilenilor Primăria din Comuna Nedelcu P. Chercea, dispensarul, școala de băieți și fete și grădinița de copii;
-A ctitorit și Biserica Mănăstirii Vladimirești din Județul Galați;
-Prin grija soților Chercea, a fost dotata cu mobilier si necesarul de material didactic din acea perioadă clădirea Liceului de Fete din Brăila (actualul Colegiu Național „Gh. Munteanu-Murgoci”) “.