Cu ocazia celebrării Micii Uniri, un grup de persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Brăila a participat astăzi, la Muzeul Brăilei „Carol I”, la o activitate ce a constat într-o prezentare a evenimentelor premergătoare Unirii Pricipatelor Române de la 1859 și a personalității domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Totodată, deținuților li s-a prezentat istoria Brăilei de la începuturile sale, cu momentele cheie din istoria orașului și o evidențiere a contribuțiilor personalităților marcante care au influențat destinul orașului.
„Evenimentul a avut scopul de a oferi persoanelor private de libertate oportunitatea de a se implica într-o activitate educativă și culturală, promovând astfel reintegrarea și dezvoltarea personală. Prin această activitate, am dorit să subliniem importanța înțelegerii istoriei naționale și a valorilor comune care unesc societatea. Totodată, participarea la astfel de evenimente culturale și educative joacă un rol esențial în procesul de reabilitare, oferindu-le acestor persoane oportunități de învățare și dezvoltare personală.
Ne exprimăm recunoștința față de Muzeul Brăilei «Carol I» pentru deschiderea către această colaborare și suntem încrezători că această activitate a adus beneficii semnificative celor implicați”, se precizează într-un comunicat dat publicității de purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Brăila, ag. princ. de poliție penitenciară Cosmin Nicoară.