Principalele misiuni desfășurate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, în ultimele 24 de ore au fost menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea infracționalității de orice fel și creșterea gradului de siguranță rutieră. Polițiștii au acționat, la nivelul întregului județ pentru a preveni faptele antisociale, organizând 15 acțiuni și au intervenit la 56 de evenimente, dintre care 47 au fost sesizate de cetățeni prin 112.
Polițiștii au constatat 110 fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică. În toate aceste cazuri, intervențiile au fost imediate și ferme pentru liniștea cetățenilor care ar fi putut fi afectați. În acest sens, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 80.000 de lei.
Pentru menținerea siguranței rutiere, un șofer a rămas fără permis de conducere după ce a pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice autovehiculele care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, două certificate de înmatriculare au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.
La data de 9 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune pe raza municipiului Brăila, în vederea prevenirii și combaterii evaziunii fiscale la agenții economici care prestează servicii de întreținerea și repararea autovehiculelor.
Astfel, în urma verificărilor efectuate, la punctul de lucru al unei societăți comerciale s-a constatat faptul că au fost prestate servicii fiind emise bonuri fiscale în valoare de 70 de lei, iar în casierie au fost găsită suma de 965 de lei. Polițiștii au procedat la confiscarea diferenței de 895 de lei întrucât reprezentantul societății nu a putut prezenta înscrisuri justificative.
În mod similar, la alte patru societăți comerciale au fost constatate diferențe între sumele pentru care au fost emise bonuri fiscale și sumele de bani găsite în casierie, cu privire la care reprezentanții societății nu au putut prezenta înscrisuri justificative.
În plus, la doi dintre agenții economici s-a constatat că nu a fost afișate anunțul de atenționare prevăzut la art. 1 alin 11 din OUG 28/1999.
Astfel, cei cinci reprezentanți ai societăților au fost sancționați contravențional cu amenzi, în valoare totală de 30.000 de lei și confiscarea sumelor de bani, conform OUG 28/1999.
Polițiștii vor continua să acționeze pentru prevenirea întregului fenomen infracțional!