Principalele misiuni desfășurate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, în ultimele 24 de ore au fost menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea infracționalității de orice fel și creșterea gradului de siguranță rutieră. Polițiștii au acționat, la nivelul întregului județ pentru a preveni faptele antisociale, organizând 10 acțiuni și au intervenit la 54 de evenimente, dintre care 44 au fost sesizate de cetățeni prin 112.
Polițiștii au constatat 110 fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică. În toate aceste cazuri, intervențiile au fost imediate și ferme pentru liniștea cetățenilor care ar fi putut fi afectați. În acest sens, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 54.000 de lei.
Pentru menținerea siguranței rutiere, 4 șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice autovehiculele care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, 1 certificat de înmatriculare a fost retras până la remedierea problemelor constatate.
La data de 19 august a.c., la ora 20:05, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Brăila au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din comuna Traian, în timp ce conducea un vehicul pe raza localității de domiciliu. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.
În cauză cercetările sunt continuate pentru stabilirea situației de fapt.
La data de 19 august a.c., în jurul orei 11:50, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic un tânăr de 28 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un vehicul pe Șoseaua de Centură a municipiului Brăila. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Persoana în cauză a fost condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise, cercetările fiind continuate pentru stabilirea situației de fapt.