Polițiștii brăileni au acționat, în cursul zilei de duminică, 1 septembrie a.c., pentru a preveni faptele antisociale, organizând 16 acțiuni și au intervenit la 49 de evenimente, dintre care 43 au fost sesizate de cetățeni prin 112.
Polițiștii au constatat 167 de fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică. În toate aceste cazuri, intervențiile au fost imediate și ferme pentru liniștea cetățenilor care ar fi putut fi afectați. În acest sens, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 93.000 de lei. Pentru menținerea siguranței rutiere, 5 șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice autovehiculele care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, patru certificate de înmatriculare au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.
Duminică, 1 septembrie a.c., în intervalul orar 16:00-20:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au desfășurat o acțiune de tip Blitz, în scop preventiv, pentru reducerea riscului rutier și creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic, pe raza municipiului Brăila. Astfel au fost legitimate persoane ce au fost verificate in aplicația eDAC, controlate autovehicule și efectuate testări cu aparatul etilotest și drugtest.
Cei care au ales sa încalce legislația au fost sancționați, fiind aplicate 35 de sancțiuni contravenționale în valoare de 7.920 lei, fiind reținut un permis de conducere și un certificat de înmatriculare.
La data de 1 septembrie a.c., la ora 21:20, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Brăila în timp ce acționau în trafic, au oprit un bărbat de 37 de ani, din comuna Frecăței, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 212A, dinspre municipiul Brăila, către comuna Mărașu.
Fiind verificat în bazele de date ale poliției, polițiștii au constatat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe locul pasagerului din dreapta față, a fost identificat un alt bărbat de 37 de ani, proprietar al autovehiculului, care i-ar fi încredințat spre conducere autovehiculul deși cunoștea faptul că nu posedă permis de conducere.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind sancționat contravențional conform prevederilor OUG 195/2002. La testarea cu aparatul drugtest, rezultatul a fost negativ.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu deține permis de conducere.