Liberalii brăileni vor avea cel puțin 4 femei printre consilierii municipali și județeni, iar acestea vor fi directorul Oficiului Județean Poșta Română, Camelia Ifrim, actualul inspector școlar general adjunct Cici Bolovan, prof. univ. Carmen Ion și avocata Nicoleta Ivașcu.
Președintele PNL Brăila, Alexandru Popa, a spus într-o conferință de presă că este foarte mulțumit de activitatea politică a celor patru doamne și că acestea se vor afla cu siguranță pe locuri eligibile la alegerile locale din 2024: „După alegeri, cu siguranță doamnele din spatele meu vor fi reprezentantele noastre în Consiliul Județean și în Consiliul Local Municipal. Probabil vor fi mai mult de 4 doamne, dar cu siguranță dumnealor vor fi pe locuri eligibile. Sunt oameni pregătiți, sunt oameni care din punctul meu de vedere fac cinste PNL și pe această cale le mulțumesc că s-au implicat în activitățile de partid”.
Carmen Ion a prezentat cu această ocazie o carte pe care a scris-o împreună cu Beatrice Cichindel, intitulată „Cioburi de suflet – întâmplări triste din viața copiilor prinși în plasa sistemului de adopție” și pe care a lansat-o recent, cu sprijinul asociației liberale „Dăruiește un zâmbet”: „Poveștile sunt actuale, pentru că noi în carte nu vorbim numai despre copii, ci vorbim despre adopție, despre imposibilitatea adopției, despre reaua credință a părintelui biologic, care, cu toate că nu este de acord cu adopția, nici nu-și ia copilul acasă, despre acei părinți care și-au amanetat viața și strâng până la epuizare procentul de 3,5%, pentru ca să acopere costurile uriașe pe care le presupune îngrijirea copiilor, rețete medicale”.
Avocata Nicoleta Ivașcu a prezentat, la rândul său, câteva informații legate de modul în care Organizația Femeilor Liberale (OFL) Brăila se implică în diverse proiecte inițiate la nivel central. Ea a menționat, printre altele, un proiect demarat pe 25 noiembrie, cu ocazia Zilei Internaționale a combaterii violenței împotriva femeilor, care va fi continuat miercuri, 13 decembrie, când OFL Brăila va organiza „o campanie de informare prin care să aducem la cunoștința celor interesați care sunt pârghiile și procedurile legale prin care se pot apăra împotriva unor acte de violență domestică”.